Tea Excellence by Ronnefeldt

Thee komt oorspronkelijk uit China. Volgens de legende van keizer Shén Nung werd toen het eerst ontdekt dat thee en zijn gezonde attributen werden gewaardeerd en dat was bijna 5.000 jaar geleden.
Vandaag de dag wordt thee op grote schaal geteeld, vooral in India, Sri Lanka, China, Taiwan, Indonesië, Japan en Oostelijk Afrika.  Elke thee heeft zijn eigen aroma en bijzondere kenmerken, want net als wijn hebben het klimaat, de bodem, de groeihoogte, de oogsttijd en de manier waarop het wordt geproduceerd een grote invloed op de kwaliteit en de smaak van een thee.

.

 

Waar komt de thee vandaan?
De belangrijkste thee gebieden voor Ronnefeldt thee

INDIA

DARJEELING: Thee wordt hier geteeld op de zuidelijke hellingen van de Himalaya's op groeiende hoogten tot 2.200 m. De heldere berglucht en de sterke zon zorgen voor fijne, hoogwaardige, elegante thee. Bekend om zijn voorjaarsplukken (eerste spoeling), zomerplukken (tweede spoeling) en herfstplukken (najaarsplukken) Smaak: delicaat, mild, bloemig, goudgele kleur.

 

CHINA

China is de grootste producent van groene en halfgegiste thee en van diverse zwarte theeën. De beste thee wordt geteeld op een hoogte van 1.000 - 1.500 m. De lange traditie van 5.000 jaar Chinese thee heeft vele verschillende theescheppingen voortgebracht, zoals gunpowder en rozenthee. De bekendste regio's zijn SZECHWAN, YUNNAN, FUJIAN, ANHUI en ZHEJIANG. Smaak: veel variaties in smaak variërend van fris, geurig tot sterk en blijvend, lichtgekleurd, geelgroen kleur.

 

 

SRI LANKA
Dit is waar de beroemde Ceylon thee vandaan komt. De pluktijden van de thee, die op 500 - 2.000 m hoogte wordt geteeld, worden bepaald door de moessonregens: in het oostelijke Uva district van juli tot september, in het westelijke Dimbula district van januari tot maart en het hele jaar door in het centrum van het eiland. Smaak: middelzware, citrusvrucht, metallic, goud-rode kleur.

 

JAPAN

Japan produceert van oudsher alleen groene thee. De belangrijkste teeltgebieden liggen in het gebied rond Fujiyama, hoewel er ook andere grote theetuinen in de regio Kyoto zijn. Ronnefeldt koopt zijn uitstekende groene thee echter vooral in China, waar ze ook de thee op de Japanse manier stomen.
Smaak: fris, mediumtart en o weinig gras, briljant groene kleur

 

INDIA

ASSAM: Met ongeveer 660 theetuinen is het de grootste theetuin in het noordoosten. De thee groeit op een hoogte van 300 m op beide oevers van de rivier de Brahma-putra met zijn vruchtbare maagdelijke bosgrond en  vochtige tropische klimaat. Smaak: sterk, kruidig, moutachtig, goudbruine kleur.

 

SOUTH AFRICA

Rooibos is een struik vergelijkbaar met de bezemplant en is alleen inheems in Zuid-Afrika. Bevat geen cafeïne en bevat slechts 1% tannine, maar vol essentiële mineralen zoals ijzer, fluoride, kalium, calcium en calcium en magnesium.
Aroma: een beetje als zwarte thee,.
lichte "aarde beleving", evenwichtig en vol van smaak.

 

TAIWAN

De theetuinen in Taiwan zijn gelegen in het nooden., de thuisbasis van de beroemde halfgegiste Oolong, geproduceerd als groene en zwarte oolong. Het blad wordt alleen aan de randen gefermenteerd, terwijl het middengedeelte groen blijft.

Groene Oolong                                   Zwarte Oolong
Smaak: zacht, geurig,                       Smaak: geurig, nootachtig,.
fruitige, amberkleurige kleur           Zoete, lichtbruine kleur            

 

SRI LANKA

Dit is waar de Rammige Ceylon thee komt
van 500 tot 2.000 m hoogte, de
Pucking tijden van een thee worden beheerst door de moessonregens: in het oostelijke Uva district van juli tot september, in het westelijke Dimbuls district van januari tot maart en het hele jaar door in het centrum van het eiland.
Smaak: middelzware, citrusvrucht, metallic, goud-rode kleur.