Tea Excellence by Ronnefeldt

Ronnefeldt theesoorten kunt u genieten in de beste hotels en restaurants over de hele wereld en in veel landen ook thuis. Klanten waarderen de uitstekende theekwaliteiten gemaakt met vakmanschap - van het plukken in theetuinen, zorgvuldige productiestappen bij de oorsprong, oogverblindend in de theeproeverij tot het vullen en verpakken in zakken en blikjes.

Kwaliteit door de orthodokse manier
Filosofie van het grote blad

Het is het orthodoxe productieproces, waarmee men de hoogste kwaliteit bereikt door zorgvuldigheid, inschatting, kennis, vingertoppengevoel, passie en verstandig machinegebruik. 

Zo worden de theebladeren (twee bladeren, één knop) met de hand geplukt in de beste oogsttijden en vervolgens zacht en voorzichtig verwerkt. Dit is arbeidsintensief en tijdrovend.

Thee plukken is "handwerk, vingertoppengevoel en veel ervaring".
Theeproeverij

Alleen op die manier kunnen de subtiliteit van het aroma en het typische karakter van de theeplanten de smaak van de hoogwaardige theebladen bepalen.

Onze Tea drukknoppen zijn zeer gespecialiseerde smaken met speciale sensoren en uitstekende fijnproevers. Met alle zintuigen testen en proeven ze de theebladeren, evenals fruit en kruiden en oogverblindende creaties, die voldoen aan de eisen van veeleisende theemakers over de hele wereld. Elke week komen er verschillende theesoorten aan tafel bij onze theeproeverijen. Internationaal geldige regels gedefinieërd in een uniform formulier. In elke theeproeverij proef je bijvoorbeeld 2,86 gram (gewicht van het oude kwartje) per kop.

Organische kwaliteit

Producten van biologische teelt worden steeds populairder. Ronnefeldt vervult deze wens met een groot biologisch theeprogramma. De internationaal en algemeen erkende "Bio Organic Certification" garandeert een gecontroleerde ecologische teelt, d. w. z. de thee wordt geteeld zonder genetische veranderingen en zonder het gebruik van chemisch-synthetische gewasbeschermingsmiddelen. Daarnaast laat Ronnefeldt al zijn theeën in erkende Duitse laboratoria onderzoeken op residuen, zodat ze niet alleen smaak maar ook persoonlijk welzijn garanderen.